Skip to main content

Expectation vs Reality

Assalamualaikum.

Hai. sorry, been busy again. hahahah sibuk dengan preparation hias kelas lahh sibuk ambik lesen memandu. cuti-cuti pun pack huh? what a life. Hari Selasa haritu Ai keluar dengan kawan Ai pergi cari barang untuk hias kelas. yes berdua je. dulu masa sebelum semorang pergi sambung belajar, kami keluar ngedate beramai-ramai. sekarang yang lain tu semua dah sambung belajar. tinggalah Ai dengan Hajar. heheh.


pape pun kita WAJIB memulakan sesi shopping dengan selfie!

          Memula kitaorang pergi kedai DIY memandangkan kat situ macam-macam boleh beli. pastu harga murah, apa lagi kan? then pergi Popular bookstore nak cari pen Sharpie dengan kertas warna. balik je rumah, apa lagi, kami kerjakan barang-barang tadi.

Act, kitaorang sangat STRESS sebab cikgu Ekonomi dengan cikgu PA asyikla duk push kitaorang untuk hias kelas hias kelas hias kelas. guru kelas kitaorang sendiri pun tak push sampai cenggitu. bukak je whatsapp, cikgu-cikgu tu dah spam gambar budak 6 Atas hias kelas dorang. what theeee -_- sebab tu la kami dengan gigih cari instructions nak buat origami untuk kelas.

nampak cute kann? nak buat pun senang.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hasilnya ...

expectation vs reality -_-  Ai syak Pikachu ni baru lepas eksiden.
hahahahaha

          Taktau la kami yang tak kreatif ke apa ke. nak kata tak kreatif, Hajar tu tangan seni. jadi, kita kena faham yang realiti tu tak semestinya indah. betul kann? hahahaha. untuk lebih menceriakan hari engkorang, scroll gambar kat bawah ni ok :D

seriously, kalau Ai cuba buat pancake macam ni, end up
jadi macam yang kat bawah tu haaa. 

hahah part ni semorang pun dah biasa kan?
yang penting, burger tepi jalan gak the BEST!

Ai la spesis yang camni. idea tu kemain.
sekali bila lukis... hahahaah

Nailed it! hahaha









Comments

Popular posts from this blog

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…