Skip to main content

Expectation vs Reality

Assalamualaikum.

Hai. sorry, been busy again. hahahah sibuk dengan preparation hias kelas lahh sibuk ambik lesen memandu. cuti-cuti pun pack huh? what a life. Hari Selasa haritu Ai keluar dengan kawan Ai pergi cari barang untuk hias kelas. yes berdua je. dulu masa sebelum semorang pergi sambung belajar, kami keluar ngedate beramai-ramai. sekarang yang lain tu semua dah sambung belajar. tinggalah Ai dengan Hajar. heheh.


pape pun kita WAJIB memulakan sesi shopping dengan selfie!

          Memula kitaorang pergi kedai DIY memandangkan kat situ macam-macam boleh beli. pastu harga murah, apa lagi kan? then pergi Popular bookstore nak cari pen Sharpie dengan kertas warna. balik je rumah, apa lagi, kami kerjakan barang-barang tadi.

Act, kitaorang sangat STRESS sebab cikgu Ekonomi dengan cikgu PA asyikla duk push kitaorang untuk hias kelas hias kelas hias kelas. guru kelas kitaorang sendiri pun tak push sampai cenggitu. bukak je whatsapp, cikgu-cikgu tu dah spam gambar budak 6 Atas hias kelas dorang. what theeee -_- sebab tu la kami dengan gigih cari instructions nak buat origami untuk kelas.

nampak cute kann? nak buat pun senang.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hasilnya ...

expectation vs reality -_-  Ai syak Pikachu ni baru lepas eksiden.
hahahahaha

          Taktau la kami yang tak kreatif ke apa ke. nak kata tak kreatif, Hajar tu tangan seni. jadi, kita kena faham yang realiti tu tak semestinya indah. betul kann? hahahaha. untuk lebih menceriakan hari engkorang, scroll gambar kat bawah ni ok :D

seriously, kalau Ai cuba buat pancake macam ni, end up
jadi macam yang kat bawah tu haaa. 

hahah part ni semorang pun dah biasa kan?
yang penting, burger tepi jalan gak the BEST!

Ai la spesis yang camni. idea tu kemain.
sekali bila lukis... hahahaah

Nailed it! hahaha









Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Senarai Make Up Brand yang Berkualiti

Assalamualaikum.

          Hai. Harini adalah nak share sikit pasal brand make up yang tengah meletups letups sekarang ni. Maklumlah, semenjak dah masuk dunia media ni dah pandai la sikit-sikit bab kecantikan, bab make up dan yang paling penting dah baca majalah CLEO yang memang sarat dengan maklumat make up dan brand make up terkini.


Urban Decay

Siapa tak kenal Urban Decay? UD memang sangat famous dengan dia punya eyeshadow pallet. Even aku pun tak ketinggalan menggunakan eyeshadow pallet jenama UD ni. Yang aku guna NAKED3. Memang best sangat brand ni, macam-macam jenis eyeshadow pallet korang boleh pilih, ada nude set, smokey set eh macam-macam lagilah!
          Di samping combinasi warna dia yang tahan lama dan cantik, UD ni pun senang nak apply. Tak payah nak tenyeh banyak-banyak sampai jadi hantu cina. Walaupun celet sikit, dah ada eyeshadow melekat pada kelopak mata korang. Lagi yang best, setiap set eyeshadow ni dia sediakan sekali eyeshadow brush. Senanglah kan kalau korang ta…