Skip to main content

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Assalamualaikum.

Hai. dah lama tak join segmen. konon merajuk membawa hati yang lara sebab tak pernah menang GA. kahkahkah POYO!

        Takkan tengok je? jomlah join segmen ni. ada hadiah instant shawl. wuuu best sehh. Ai pulak memang tak pernah pakai/tak pernah beli/tak pernah ada instant shawl. teringin jugak nak ada satu. so, join la segmen ni. mana tau ada rezeki. kann?

"Segmen Blogwalking & Hadiah Bertuah"
Klik banner di atas untuk join :)

Comments

mdm nissa said…
Salam, Terima Kasih join segmen nisa, good luck! happy blogwalking & salam perkenalan dari nisa (^_^)
Zara Nabilah said…
Dari segmen yang sama... シ

http://zarachingu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html?m=0
Ms. Kejupenyet said…
Good luck..
Singgah dari ga yg sama dn follow sini..
http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
Papaglamz said…
Papaglamz singgah dari segmen yang sama.

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah by Nisa . Jom terjah dan follow papaglamz...!!!
Amsran Sanuin said…
singgah dari segmen yang sama. Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah by

nisa
Jom join dan follow blog savetheworld.com
Mad Parihh said…
salam singgah dari segmen sama . selamat bersegmen :)

http://www.blogparihh.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
NaD Dea said…
Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen sama :)

http://fiqadira.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html
Princess Mimi said…
Haii..singgah dari segmen yg sama..

http://mimirheem.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html

Jemput ke blog saya..
Pha Is said…
singgah sini dari segmen yg sama..
semoga bertuah.. :)

- www.BudakPening.com
Una Lily said…
good luck :)
Blogwalking ke sini dalam segmen yang sama.

Jom singgah ke blog kalau ada masa :)

http://www.azhafizah.com/2015/04/segmen-blogwalking-hadiah-bertuah.html

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …