Skip to main content

Main Make-up Make-up

Assalamualaikum.

Hai. Perempuan, tak pernah jauh daripada dunia kecantikan. semua nak nampak cantik, perfect, elegant, kan kan kan. same goes to me! dari kecik memang Ai suka gila nak makeup-makeup. habis semua bedak compact, gincu dengan krim muka umi habis Ai kerjakan. taktik umi kalau tanak bagi Ai pakai, dia akan cakap "haa pakailah. nanti muka menggerutu macam katak"  takut punya pasal terus tak pakai. tapi bila umi leka atau tidur, mulalah Ai beroperasi buat kerja sorang-sorang. hahaha tapi bila dah besar tak minat pun makeup ni semua. pakai bedak pun malass. gahhh!

          Tapi lain dengan kakak Ai. dia suka makeup-makeup ni. bukan setakat suka, dia pandai makeup lagi. dulu Ai pernah la ikut dia makeup orang (for dinner). orang kata, kalau dah minat tu kan, apa pun boleh. lagipun tangan dia memang berseni. lainlah Ai ni. tangan kayu. lukis apa pun tak reti. dah 18 tahun, pakai eyeliner // celak pun comot lagi. sebab tu la fed up nak makeup-makeup bagai.

Kalau kakak Ai balik Segamat ataupun Ai yang pergi JB, Ai akan jadi bahan experiment makeup kakak (tak best la bahan experiment, tukar pada model makeup. sound class gitew kan? haha) segala jenis tyle dia akan buat. kening nipis la tebal la. tapi part yang paling adventure sekali mata and hidung Ai. hidung sah-sah la pesek, so memerlukan touch up lebih kasi up macam hidung Aiswarya Rai gitew. haha. part mata pulak, mata Ai ni sepet sangat lepastu mudah berair (sensitif betul!) kiranya tu la cabaran untuk dia kan? hahaha haa kat bawah ni korang boleh tengok hasil tangan kakak Ai :)


cantik tak Ai? ni makeup lepas kakak Ai ambik kursus
makeup dengan sorang makeup artis terkenal (tak ingat la nama dia)
and Ai paling suka makeup yang ni. nampak manis (puji diri sendiri sehh)

yang ni pulak hasil tangan dia yang kedua.
kening tebal? ok ok ok --"


Selain daripada makeup orang, kakak Ai pandai buat henna.
lulzz, kan dah cakap. tangan berseni, buat apa pun boleh.
untunglah orang tangan berseni ni kan. T.T

p/s: orang Islam tak boleh cukur kening kan? So kakak Ai ada alternative lain untuk nipiskan kening yang tebal tanpa perlu cukur. :)


 Jadi, korang yang berminat nak ambil tempahan makeup untuk tunang, wedding, or apa-apa event, boleh contact number kat bawah ni ok?

TELEFON: whatsapp 013-7117140 (Siti)

FACEBOOK: Tatarias JB MakeUp



Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…