Skip to main content

Ephyra: Testimoni Diri Sendiri

Assalamualaikum.

Hai.


          Itulah dia sepatah dua kata daripada Duta Ephyra yang tak berbayar. moga-moga pas Memey turunkan takhta boleh la pulak Ai ganti jadi duta Ephyra ye dok? wakakaka. kalau Memey dengan Norman Hakim, Ai dengan Norman Hazim (sape tu? suka hati je cekut nama tah sesape) 

Alhamdulillah, almost tiga minggu dah consume Ephyra. haa macam mana Ai boleh terjebak dengan Ephyra, korang boleh baca kat SINI . apa yang Ai perasan, semenjak minum Ephyra ni...

  • Setiap hari mesti nak beron  (membuang ataupun bahasa lebih nak paham, baerak. hahah) memang elok sangat untuk orang yang ada masalah sembelit.
  • Rambut dah kurang gugur. gugur tu masih ada cuma tak seteruk dulu. kalau dulu tu, elak rambut botak jeh. umur baru belasan dah botak? maigaddd~
  • Kulit muka kurang berminyak. part ni best gila. biasanya tu kalau bangun pagi, kemain licin muka dengan minyak. annoying gila -_-! sekarang bangun pagi, muka lembap je. selain daripada minum Ephyra, Ai pakai skin bar Ephyra (beli haritu dapat free skin bar). sebelum tidur, lepas cuci muka dengan skin bar, Ai spray toner and pakai soothing gel
  • Biasanya kan kalau lagi seminggu nak P (period) kat bahagian kaki kita mesti dah start lenguh-lenguh.(bagi hint gitew) kadang-kadang sampai nak tidur malam pun payah. lepastu bila dah sampai hari P, menanggung senggugut. Masya Allah sakit~ tapi semenjak minum Ephyra, Alhamdulillah semua tu takde dah. kadang-kadang Ai pun confius betul ke aku ni dah P? sebab takde hint. tu yang sampai kepala macam nak masuk dalam lubang tandas. punyalah nak confirm tu Ai punya P ke apa. hahaha lawak!
  • Last but not least, kulit muka Ai lebih cerah daripada dulu. bukan setakat kulit muka, malah kulit satu badan pun lagi putih (haa gitew. tak caye? boleh tengok sendiri hahaha) dulu kemain sunburn. badan putih muka hitam, tona tak sekata. sedih! T.T biasalah, budak sekolah kan. sekarang dah tak sekolah bolehlah beraktiviti memutih + memulihkan kulit.
ni dia rupa Ephyra skin bar. bau pun wangi je tau~


     Tadaaaaaaa~ ni testimoni daripada Ai sendiri. gambar kiri, masa bulan Jan 2015 masa Ai mengerjakan Umrah. kulit gelap, tona tak sekata, eyebag dan dark circle (berjaga sampai lewat malam kahkahkah). Gambar belah kanan dua hari selepas Ai ambil result SPM (Mac 2015) nampak tak perubahannya? part mata sepet tu memang tak boleh nak bantu dah. tu kes keturunan. buka besar mana pun tetaplah sepet tak berkelopak. -_-"

Jadi, kat sini Ai nak mengalu-alukan sesiapa je yang nak berEphyra. boleh contact number kat bawah ni. jangan segan silu ok~ sebab Ephyra ni banyak sangat kebaikannya.



Whatsapp : 013-7117140 (Siti)
Instagram: @kadeeja_badrul



Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…