Skip to main content

Ephyra: Testimoni Diri Sendiri

Assalamualaikum.

Hai.


          Itulah dia sepatah dua kata daripada Duta Ephyra yang tak berbayar. moga-moga pas Memey turunkan takhta boleh la pulak Ai ganti jadi duta Ephyra ye dok? wakakaka. kalau Memey dengan Norman Hakim, Ai dengan Norman Hazim (sape tu? suka hati je cekut nama tah sesape) 

Alhamdulillah, almost tiga minggu dah consume Ephyra. haa macam mana Ai boleh terjebak dengan Ephyra, korang boleh baca kat SINI . apa yang Ai perasan, semenjak minum Ephyra ni...

  • Setiap hari mesti nak beron  (membuang ataupun bahasa lebih nak paham, baerak. hahah) memang elok sangat untuk orang yang ada masalah sembelit.
  • Rambut dah kurang gugur. gugur tu masih ada cuma tak seteruk dulu. kalau dulu tu, elak rambut botak jeh. umur baru belasan dah botak? maigaddd~
  • Kulit muka kurang berminyak. part ni best gila. biasanya tu kalau bangun pagi, kemain licin muka dengan minyak. annoying gila -_-! sekarang bangun pagi, muka lembap je. selain daripada minum Ephyra, Ai pakai skin bar Ephyra (beli haritu dapat free skin bar). sebelum tidur, lepas cuci muka dengan skin bar, Ai spray toner and pakai soothing gel
  • Biasanya kan kalau lagi seminggu nak P (period) kat bahagian kaki kita mesti dah start lenguh-lenguh.(bagi hint gitew) kadang-kadang sampai nak tidur malam pun payah. lepastu bila dah sampai hari P, menanggung senggugut. Masya Allah sakit~ tapi semenjak minum Ephyra, Alhamdulillah semua tu takde dah. kadang-kadang Ai pun confius betul ke aku ni dah P? sebab takde hint. tu yang sampai kepala macam nak masuk dalam lubang tandas. punyalah nak confirm tu Ai punya P ke apa. hahaha lawak!
  • Last but not least, kulit muka Ai lebih cerah daripada dulu. bukan setakat kulit muka, malah kulit satu badan pun lagi putih (haa gitew. tak caye? boleh tengok sendiri hahaha) dulu kemain sunburn. badan putih muka hitam, tona tak sekata. sedih! T.T biasalah, budak sekolah kan. sekarang dah tak sekolah bolehlah beraktiviti memutih + memulihkan kulit.
ni dia rupa Ephyra skin bar. bau pun wangi je tau~


     Tadaaaaaaa~ ni testimoni daripada Ai sendiri. gambar kiri, masa bulan Jan 2015 masa Ai mengerjakan Umrah. kulit gelap, tona tak sekata, eyebag dan dark circle (berjaga sampai lewat malam kahkahkah). Gambar belah kanan dua hari selepas Ai ambil result SPM (Mac 2015) nampak tak perubahannya? part mata sepet tu memang tak boleh nak bantu dah. tu kes keturunan. buka besar mana pun tetaplah sepet tak berkelopak. -_-"

Jadi, kat sini Ai nak mengalu-alukan sesiapa je yang nak berEphyra. boleh contact number kat bawah ni. jangan segan silu ok~ sebab Ephyra ni banyak sangat kebaikannya.



Whatsapp : 013-7117140 (Siti)
Instagram: @kadeeja_badrul



Comments

Popular posts from this blog

Resipi Nasi Serai

Assalamualaikum.
Hai.
Hari-hari asyik makan nasi putih je bosan juga kan? Kadang-kadang nak juga cuba resepi lain daripada yang lain. Nak cuba masak nasi minyak pun dah jemu makan. Sebab lepas raya ni ramai orang buat kenduri kahwin. Jadi, lepas scroll dekat Facebook terjumpa pula resepi Nasi Serai, jadi apa lagi teruslah cuba. Bahan-bahan pun senang dan ringkas je.



Bahan-bahan:

2 cawan beras basmathi2 sudu besar minyak sapiSedikit rempah 4 beradik (bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis dan buah pelaga)3 batang serai (dititik)2 helai daun pandan diikatSetengah kuib pati ayam1 biji bawang besar (dihiris)1 inci halia (ditumbuk)4 ulas bawang (ditumbuk)3 cawan air (ikut cawan sukat nasi)Sedikit garam untuk perasa
Cara-cara :
Tumbuk bawang putih dan halia sehingga lumat. 
Kemudian hiris bawang besar dan titikkan serai Basuh rempah tiga beradik dengan mesra dan basuh juga berasa dan daun pandan sebersihnya dan toskan.

Panaskan periuk dan masukkan minyak sapi. Kemudian masukkan rempah 4 b…

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.
 Hai. Aku kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Aku pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan ya? :)
          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Aku baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.
My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman grammar, rea…

Tips Mengetahui Body Mist Victoria Secret Original atau Bukan Original

Assalamualaikum.
          Malam ni nak santai-santai je share tips body mist original ataupun bukan original. Tapi aku lebih spesifik pada jenama Victoria Secret sebab aku pengguna tegar body mist Victoria Secret.
Tapi sebelum tu aku nak bagitau sikit tentang perbezaan body mist dengan Eau De Toilette (EDT). Ada beza ya kedua-dua benda ni. Sebab sebelum ni aku pun tak tau beza, semua yang dalam bentuk spray yang berbau wangi, aku bantai panggil perfume. Hahahha.
Body Mist : Lebih kurang macam cologne. Bau dia hanya boleh bertahan 4-6 jam sahaja
Ini adalah rupa body mist. Jenis yang aku selalu pakai. (Yang Pure Seduction tu wangi bhai)
Eau De Toilette (EDT) : Ini barulah perfume. Bau dia boleh tahan 6-8 jam. Jauh lebih lama daripada body mist.
Ini pula rupa EDT. Saiz lebih kecil berbanding body mist.  Tapi harga lebih kurang. Yang best, bau tahan lebih lama.
Kat bawah ni aku akan kongsi beberapa tips untuk membezakan Victoria Secret (VS) original ataupun bukan original :
Kebiasaannya, y…