Skip to main content

Ephyra: Testimoni Diri Sendiri

Assalamualaikum.

Hai.


          Itulah dia sepatah dua kata daripada Duta Ephyra yang tak berbayar. moga-moga pas Memey turunkan takhta boleh la pulak Ai ganti jadi duta Ephyra ye dok? wakakaka. kalau Memey dengan Norman Hakim, Ai dengan Norman Hazim (sape tu? suka hati je cekut nama tah sesape) 

Alhamdulillah, almost tiga minggu dah consume Ephyra. haa macam mana Ai boleh terjebak dengan Ephyra, korang boleh baca kat SINI . apa yang Ai perasan, semenjak minum Ephyra ni...

  • Setiap hari mesti nak beron  (membuang ataupun bahasa lebih nak paham, baerak. hahah) memang elok sangat untuk orang yang ada masalah sembelit.
  • Rambut dah kurang gugur. gugur tu masih ada cuma tak seteruk dulu. kalau dulu tu, elak rambut botak jeh. umur baru belasan dah botak? maigaddd~
  • Kulit muka kurang berminyak. part ni best gila. biasanya tu kalau bangun pagi, kemain licin muka dengan minyak. annoying gila -_-! sekarang bangun pagi, muka lembap je. selain daripada minum Ephyra, Ai pakai skin bar Ephyra (beli haritu dapat free skin bar). sebelum tidur, lepas cuci muka dengan skin bar, Ai spray toner and pakai soothing gel
  • Biasanya kan kalau lagi seminggu nak P (period) kat bahagian kaki kita mesti dah start lenguh-lenguh.(bagi hint gitew) kadang-kadang sampai nak tidur malam pun payah. lepastu bila dah sampai hari P, menanggung senggugut. Masya Allah sakit~ tapi semenjak minum Ephyra, Alhamdulillah semua tu takde dah. kadang-kadang Ai pun confius betul ke aku ni dah P? sebab takde hint. tu yang sampai kepala macam nak masuk dalam lubang tandas. punyalah nak confirm tu Ai punya P ke apa. hahaha lawak!
  • Last but not least, kulit muka Ai lebih cerah daripada dulu. bukan setakat kulit muka, malah kulit satu badan pun lagi putih (haa gitew. tak caye? boleh tengok sendiri hahaha) dulu kemain sunburn. badan putih muka hitam, tona tak sekata. sedih! T.T biasalah, budak sekolah kan. sekarang dah tak sekolah bolehlah beraktiviti memutih + memulihkan kulit.
ni dia rupa Ephyra skin bar. bau pun wangi je tau~


     Tadaaaaaaa~ ni testimoni daripada Ai sendiri. gambar kiri, masa bulan Jan 2015 masa Ai mengerjakan Umrah. kulit gelap, tona tak sekata, eyebag dan dark circle (berjaga sampai lewat malam kahkahkah). Gambar belah kanan dua hari selepas Ai ambil result SPM (Mac 2015) nampak tak perubahannya? part mata sepet tu memang tak boleh nak bantu dah. tu kes keturunan. buka besar mana pun tetaplah sepet tak berkelopak. -_-"

Jadi, kat sini Ai nak mengalu-alukan sesiapa je yang nak berEphyra. boleh contact number kat bawah ni. jangan segan silu ok~ sebab Ephyra ni banyak sangat kebaikannya.



Whatsapp : 013-7117140 (Siti)
Instagram: @kadeeja_badrul



Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …