Skip to main content

Testimoni Kulit Korea

Assalamualaikum.


          Selamat Tahun Baru! Salam 3 Januari gais. omomo dah masuk tahun 2015. umur dah tambah setahun. lol makin tua daku~ apa azam baru engkorang? moga-moga azam tahun lepas dah tercapai. eheheh. azam aku tahun ni? tak pastilah hohoho masih menyusun lagi azam-azam yang pasti capai, mungkin capai ataupun takkan capai langsung --" 
harini nak share something best (bagi aku. tapi taktau la engkorang kan). ye, aku tahu tajuk tu kelakar. even aku pun gelak baca tajuk tu. tapi apakan daya tu je yang terlintas dalam kepala. hahaha. ingatkan nak taip entri pasal Daiso tau. tapi aku malas gila nak mengulas. so, end up buat entri pasal testimoni diri sendiri. kahkahhh. pasal Daiso tu lama dah aku nak cerita, tapi tak juga publish (entrinya pun takde lagi. lewlss :P) 
          Tahu tak aku nak share testimoni apa? alaaa ingat tak pasal sabun susu beras tu? dah sebulan aku pakai. aihh puas hati. suka teramat. muka dah 70% macam Korean (yeke? ke aku berangan je ni) all the parut jerawat semua dah nyah // blah. kalau ada pun dah pudar, lepastu kann, agak cerah jugalah kulit aku ni kalau nak dibandingkan masa sekolah dulu. ketara perubahannya, BAMMM! gitu. 





no edit // filter // 360 // picsart kejadah semua ya! haha

putih tak? putih tak? hilang tak parut kuaja? cakaplah hilang, cakaplah. gambar sebelum mana Jah? maaflah gambar masa kita buruk // hitam // banyak parut jerawat semua kita buang. benci tengok! hahaha hanya family and kawan-kawan aku je yang tau betapa dahsyatnya muka aku. aku rasa la kan kulit aku dah oke tau. tapi aku heran kenapa akak aku tetap kata muka aku tak oke. minta penjelasan. oklaa kalau close-up kat cermin tu adalah nampak a little bit blackhead. tapi benda alah tu memang selalu muncul even kita dah buang. dua minggu sekali aku buang. ok apa? buang guna peel of mask. tak pun picit jekk. haha

          tipulah kan kalau kata aku pakai sabun susu beras terus "flawless" sebegini? cehh --" adalah aku tepek benda lain sekali. heheh, lepas dah cuci muka bersih-bersih aku tepek toner dengan soothing gel. tepek toner kasi dia tutup semua pori-pori. mana boleh kasi chance bakteria masuk oi! pastu tepeklah pulak soothing gel. pakai setiap hari (pagi dan malam, lepas mandi) and you'll be shock! awhhh flawless nya gua. hahahaahaa 

ni dia soothing gel. kebaikan dia aku dah pernah cerita dalam entri

ni pulak aku punya toner.

ni nak cerita sikit kisah toner. dulu aku pakai Herbalife punya toner (Radiant C). pastu Herbalife jahat! dia dah berhentikan pengeluaran produk Radiant C ganti dengan produk SKIN. T.T kecewa betul hakak. stok Radiant C kat rumah dahlah nazak. takkan lepas cuci muka tanak pakai toner pulak kan? so aku pun tanya la kat twitter "toner apa yang bagus untuk muka?" japgi kawan aku reply tweet aku. dia syorkan Garden of Eden. katanya bagus. diperbuat daripada alam semula jadi, produk buatan Malaysia. yeahhh, harapan cerah nampaknya. so aku pun pergilah Gaurdian cari toner tu. 

          hampa. punah harapan. tonernya takde. fine, aku tanya "kak, toner apa yang bagus untuk muka? yang takde bahan kimia?" rasa pabo jap. semua benda ada bahan kimia. lol! akak tu pun tunjuk la toner jenama SIMPLE ni. yeah, memang simple. takde bau. 100% no alcohol. alhamdulillah kulit ok pakai ni. syukur sangat-sangat. aku haraplah kan dengan review + testimoni ni sikit banyak dapatlah tolong engkorang yang still lagi fikir "apa aku nak buat dengan muka aku ni?" jumpa lagi dalam next entri. daku nak bermain 'kebun-kebun' haha!

Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …