Skip to main content

Saya budak lepasan SPM!

Assalamualaikum.

          It's been two months since my last update kan? well well well I was struggling with my SPM. alhamdulillah, SPM is over since yesterday. Now, I'm officially a public people! I'm not a school student anymore. lahaii sedih je bunyi. T.T I'm gonna miss my school days. Sekarang ni boleh la bersuka ria. eh? taklah tak. buat balik aktiviti yang dah lama tergendala dulu. contohnya macam berblogging sekarang ni. :)


The F's . ada yang kawan dari Form 1. ada juga yang kawan dari Form 4. apa-apa pun, a lot of memories we've created together for 5 years. we've been together through thick and thin. gelak sama-sama makan sama-sama, nangis sama-sama, gossip sama-sama. we cherish each other. kalau sorang ada masalah, semua tolong settlekan. lepas ni semua dah ikut haluan masing-masing. gambar ni diambil lepas je habis kertas Biologi semalam. hari terakhir kan? kenalah ada sikit kenangan. 

2010-2014
The F's (SMKBP Senior 2014)

          Lepasni masing-masing duduk tercongok dekat rumah menghadap telefon, tab, laptop. haha. kerja? we're not interested. kitaorang lagi suka duduk berlingkar dekat rumah, whatsapp sama-sama, for me, I'll just worked at home. macam mana? nanti aku fikirkan. ada masa 3 bulan. keputusan SPM keluar 3 Mac tahun depan. dup dap dup dap je. 

Mulai harini, aku nak start program "30 Day Blogging Challenge" seperti yang dijanjikan dua bulan yang lepas. I'll try my best untuk update cerita setiap hari. everything about me. gidaryo (wait for me!) sampai sini jelah 'introduction' untuk task pertama program ni. nak sambung tengok cerita We Got Married. agaknya apalah jadi dekat Yura and Jong Hyun couple? uii tak sabar nak tengok! 

       


Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…